MUSCLOS I ESCOPINYES AMB CEBA I TOMÀQUET
2 k de musclos
1 k d’escopinyes
3 cebes
1 kg de tomàquets madurs
Oli d’oliva
Sal
Posem les escopinyes a un cassó amb un grapat
de sal, per que deixin anar la sorra que puguin porta. Deixem-les-hi mentre
preparem la resta d’ingredients.
Netegem els musclos, els anem posant a una
olla al foc perquè se’ns vagin obrint. Quan els tinguem oberts, els retirem una clova
i reservem. Reservem també l’aigua que ens han deixat.
Tallem la ceba en juliana fina, la posem a una
cassola amb oli, a foc suau perquè es vagi confitant.
Mentrestant ratllem els tomàquets madurs. Quan
tinguem la ceba que comenci a transparentar, afegim els tomàquets ratllats, un
polsim de sal i un de sucre, deixem coure també a foc suau.
Esbaldim les escopinyes, posem al mateix cassó
al foc amb un rajolí d’aigua i les anirem posant de mica en mica, per poder-les
treure tant punt comencin a obrir-se. També els retirarem una clova.
Passats uns 10 minuts hi aboquem part de
l’aigua dels musclos que tenim reservada. Que cogui tot el conjunt fins que
tinguem la salsa al nostre gust. Rectifiquem de sal si fes falta.
Un cop tinguem la salsa al nostre gust, hi
afegim els musclos, les escopinyes i la resta de l’aigua que tenim reservada.
Deixem coure tot el conjunt uns deu minuts més i ja podrem servir.
Ens farà falta una bona barra de pa.
M'agrada molt, és boníssim!!
ResponEliminaPetons.
Si que es molt bo i sempre bé de gust!!!
EliminaPetons
m'ho menjaria cada dia!! i que bons que són aquests moluscoss!! petons
ResponElimina
EliminaJo també en menjaria cada dia!!!
Petons
Jo també en menjaria cada dia...! m'agrada molt aquest platillo! petons
ResponEliminaI tant que en menjaria cada dia, es molt bo!!!!
EliminaPetons