GELAT DE ROM I PANSES
INGREDIENTS
40 g de panses de Corint
1 got de rom negre
2 rovells d’ou
60 g de sucre
200 ml de llet
300 ml de crema de llet de 35º
½ culleradeta de les de cafè d’estabilitzant
per gelats
Posem les panses a macerar amb el rom la nit
abans de fer el gelat. És important posar aquesta qualitat de panses, perquè no
tenen pinyols.
A bol posem els rovells d’ou i el sucre i els
deixatem amb unes varetes fins a aconseguir una massa homogènia i gairebé
blanquinosa.
Afegim-hi sense, deixar de remenar la llet ben
freda i el rom que ens queda després d’haver escorregut les panses. Remenem
molt bé a fi que quedin molt ben integrats tots els ingredients.
A un altre bol, muntem la crema de llet, que
tindrem ben freda de la nevera, juntament amb l’estabilitzant. Un cop la tinguem
al punt, l’afegim a la barreja que tenim preparada, amb moviments molt suaus
fins que ens quedi una massa homogènia.
Preparem la geladora, traiem la cubeta que
tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i posem-la
amb marxa, deixem uns 45 minuts.
Passat el temps, afegim les panses que tenim
rehidratades, barregem molt bé i reservem la cubeta al congelador. (També podem
abocar-lo a un recipient i el portem el congelador)
Passades dues hores amb
una cullera de fusta remenem el gelat i el tornem al congelador almenys durant
un parell d'hores més
Si no
ens l’hem de menjar quan el tinguem llest,
el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper
film.
ResponEliminaSión i Miquel; Un bon postre aquest amb panses i rom... aquest és dels que m'agrada a mi, és dels bons que trobo més encertats.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Es molt bo ideal per acabar un bob dinar!!
EliminaUna abraçada
UUuuuuuooooo! Unes postres moooolt bones! Un gelat boníssim!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Si que és un gelat boníssim!!
EliminaPetons
Siòn