LLUÇ AMB VINAGRETA D’ALLS TENDRES
INGREDIENTS
2 supremes de lluç
2 patates
1 ceba
Oli de gira-sol
1 ceba tendra
PER LA VINAGRETA
Oli d’oliva
3 alls
15 g de vinagre de Mòdena
Sal
Pebre negre
PER PREPARAR LA VINAGRETA
A una paella daurem una mica els alls, retirem
del foc. Quan l’oli estigui temperat, hi aboquem el vinagre i hi afegim sal i
pebre negre. Reservem
Tallem la ceba en juliana, la posem a una
cassola amb l’oli de gira-sol, fins que la tinguem caramel·litzada. Reservem
Pelem i laminem les patates, les confitem amb
la resta d’oli de gira-sol, a un cassó fins que estiguin toves. Reservem
En una paella a foc fort marquem les supremes
de lluç, prèviament salpebrades, de manera que només quedin rosses per fora.
Seguidament les posem a la placa del forn amb
una cullerada de la vinagreta i la cuinem a 180 ºC entre 10 i 12 minuts.
Escalfem les làmines de patata amb una mica
d’oli a temperatura suau, i hi afegim la ceba confitada.
Disposem les patates i les cebes al plat com a
guarnició, hi incorporem el tros de lluç, el salsem amb la vinagreta i acabem
amb unes làmines de ceba tendra.
Recepta del llibre CUINA AMB JOAN ROCA.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada