MANDONGUILLES DE CONFIT D’ÀNEC I CEPS AMB FAVETES




Abans de Nadal vaig preparar uns quants confits d’ànec (aqui la recepta), per poder fer els canelons per Sant Esteve (aquí la recepta). 

Com que és una mica entretingut, en preparo una quantitat considerable per poder fer-ne diversos plats. Doncs un cop cuites s’aguanten molt bé cobertes amb l’oli de coure-les, a la nevera.

He provat de fer aquestes mandonguilles, que han quedat molt bones. A casa han dit "hem de repetir".

INGREDIENTS

2 confits d’ànec
10 g de ceps deshidratats
1 ou
1 cullerada de pa ratllat
Farina
¼ de litre de llet
½ k de favetes desgranades
Oli d’oliva

PER EL BROU FOSC

1 tomàquet
1 ceba
2 gots d’aigua
1 got de cervesa
Els ossos dels confits

Per preparar els confits d’ànec, la recepta aquí.

Posem a rehidratar els caps amb una mica d’aigua tèbia.

Desossem els confits, reservem la pell i els ossos, per preparar el brou.

A una cassola posem els ossos, la ceba, el tomàquet, l’aigua i la cervesa, la portem al foc, deixem coure una mitja hora. Passat el temps posem una culleradeta de farina, remenem, deixem coure uns deu minuts més.

Retirem els ossos i passem la resta pel colador xines. Reservem a una cassola.

Per preparar les mandonguilles, hem tallat molt petita la carn dels confits, i els ceps que ja tenim rehidratats, o hem posat a un bol, amb l’ou i el pa ratllat, remenant molt bé tot el conjunt, si fes falta podem posar-hi una mica més de pa ratllat.

Mentrestant posem una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir posen un polsim de sal i les favetes, deixem coure en deu minuts o fins que les tinguem al nostre gust. 

Passat el temps les escorrem i les posem a un bol que tindrem amb aigua freda, perquè aguantin el seu color verd.

Anirem fent les mandonguilles, les passem per farina i cap a la cassola amb la salsa que ja tindrem calenta. Afegim les favetes, escorregudes, deixem coure uns deu minuts i ja podrem servir.


Comentaris

  1. Aquest és un plat de Festa Major! M' agrada molt la idea de fer mandonguilles amb confit d' ànec.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt i molt bones, no esperava tant, val la pena la feina!!
      Petons

      Elimina
  2. Mmmmm...que bones aquestes mandonguilles! El confit d'ànec m'agrada molt! He fet croquetes, però encara no he fet mandonguilles. Prenc bona nota de la teva recepta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. També havia fet croquetes, però aquestes mandonguilles les superen de llarc, val la pena la feineta!!
      Petons
      Sión

      Elimina
  3. Me ha encantado la combinación de este plato, nunca lo hubiera imaginado. Bss.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars