EL MEU PRIMER SUSHI
En Miquel tenia moltes ganes de que proves de fer-ne “doncs som-hi” la qüestió és que a mi el peix cru no m’agrada gens, solució el meu “marinat”, el resultat força bo, repetirem posant-hi altres ingredients, em pensava que seria més complicat de preparar, l’arròs, l’alga etc etc.
En definitiva una novetat força divertida i bona.
Totes les instruccions han estat tretes del llibre “SUSHI para DUMMIES” que em va deixar el meu fill Sergi.
INGREDIENTS
Arròs especial per “sushi”
Aigua
Vinagre d’arròs
Sucre
Alga nori
Tonyina fresca
Mango
Salmó marinat
Salsa de soja
Per preparar l’arròs vaig seguir les instruccions del paquet. Necessitarem aigua, vinagre d’arròs i sucre. Quan el tinguem fred ja podem preparar els makis.
Preparem un bol amb aigua i a un plat els ingredients que vulguem posar-hi, tallats a tires.
Posem l’alga nori sobre l’esterilla, ens mullem les mans abans d’agafar l’arròs per que no se’ns enganxi hi l’anem posant sobre l’alga, deixem uns dos centímetres per tots els costats sense posar-ne.
Ara ja es el moment de posar-hi el farcit, uns amb tonyina i mango, d’altres amb salmó marinat, que posarem a uns tres centímetres del costat més proper nostre.
Enrotllem i premem a cada gir que li donem al maki, al final la mica d’alga que ens queda a sota la mullem amb una mica d’aigua i la premem una mica més al final.
Els tallem a la mida que ens agradin o bé segons la quantitat que en vulguem.
Agafem un ganivet molt ben esmolat, que anirem mullant cada vegada que tenim de fer un tall, primer tallem el maki per la meitat, posem els dos trossos un al costat del altre i anem tallant de dos en dos, així ens quedaran tots iguals.
Servirem acompanyat d’un bol amb salsa de soja.
Mmmm...! Quin sushi més bo!!! Potser jo jugo amb avantatge, perquè sí que m'agrada molt el peix cru. Ara, que marinat segur que guanya amb gust! Gràcies per compartir la recepta! Ara m'has temptat, fa temps que no en faig! ;-)
ResponEliminaT0ha quedat perfecte, això del marinat m'ha agradat molt! Jo encara no mhi he atrevit... m'he de posar a fer feina!
ResponEliminaPEtons
Sandra
a mi ni m'ha passat pel cap fer-ne, no m'agrada el peix cru, tinc l'impressió que és una feinada i a més no tinc ningú que m'espenyi a fer-ne. Això no treu que la proposta de fer-ho amb el peix marinat la trobi una manera deque jo acabi menjant sushi
ResponEliminaPTNTS
Dolça
aixo del shusi tot es començar, la meva dona fa un any que en fa i al principi era tota una aventura pero ara el fa amb ells ulls tancats.a tu t'ha quedat molt be, molts petons
ResponEliminaDoncs per ser el primer val més que s'apartin els veterans eh. Té una pinta exquisita, i enhorabona, a ferne més!
ResponEliminaPues para ser los primeros, de aspecto fenomenales y mejor sabrán.
ResponEliminaBesets
Un aspecte fenomenal.
ResponEliminaQuan siguis ja veterana....de cine.
Llàstima a mi no m'agrada el peix cru.
Petonets i bona Castanyada
A mi el peix cru tampoc m'agrada gaire, però en canvi marinat ha de quedar bonísim. Ningú diria que és el vostre primer sushi! ;)
ResponEliminaExplicat per tú no es gens dificil de fer,no?
ResponEliminaAmi m'agrada el peix cru pero a casa... els tindré que convençer..jaja
Petonets.
No m'agrada el peix cru, però a tu t'ha quedat molt bé
ResponEliminaBona cuina
Nadie diria que es tu primer sushi,esta perfecto.....aunque nunca lo he preparado(lo encuentro muy complicado) me gusta mucho.
ResponEliminaBesets.
sempre hi ha una primera vegada, i potser serà la manera que al final t'agradi el peix cru :-)
ResponEliminaT'ha quedat molt bé. La primera vegada que el vaig fer em va sorprendre, pensava que era més difícil.
ResponEliminaPetons.
estan divinos y bien hechos,yo tambien los hice hace unos dias por primera vez pero no soy mucho de su sushi
ResponEliminabona castanyada
Marina
ResponEliminaPosant-hi peix marinat, va estar molt bo, repetiré
Petons
Elsfogonsdelabordeta
Amb el peix cru no hagués pogut menjar-ne, doncs hem fa molt de fàstic, però així marinat la cosa es diferent, estava bo
Un peto
Dolça
A mi em passava el mateix, pero entre el Miquel i que el meu fill tenia el llibre no vaig tenir escapatòria, encara que tampoc serà un plat que faixi molt sovint, amb el peix marinat estava bo
Molts petons
Francesc Estorach
ResponEliminaNo és massa difícil, i com molt bé dius tot es començar
Una abraçada
Acabatdefer
El primer cop t`ho mires molt, moltes gracies
Petonets
Orquidea59
Muchas gracias
Besos
Isabel
ResponEliminaA mi tampoc m’agrada el peix cru per això li vaig posar el peix marinat
Petonets
Gemma
No se si varia molt el sabor posant-li el peix marinat, però així me’l puc menjar
Molts petons
Gemma
Prova-ho, a lo millor lis passa com a mi, i amb el peix marinat si apunten
Un peto
Narcis-la lionesa
ResponEliminaA quanta gen no ens agrada el peix cru, sembla mentirà
Una abraçada
Mesilda
No es difícil però si entretingut
Petons
Manel
Que més voldria el Miquel, però segur que en faré més d’un cop però amb peix cru segur que no per mi, em fa molta angunia
Una abraçada
La cocinera de Betulo
ResponEliminaA mi em va passar el mateix
Petonets
Miquel
Jo tampoc, però ho tenia de provar
Una abraçada
Vaig una mica tard... :).
ResponEliminaUna variant que queda be i és econòmica és fer-ne de truita..
A mi m'encanta el peix cru en qualsevol de les seves variants, però quan faig assortiment de makis, en poso de truita també...
I amb aquests ningú té problema... :)
Una abraçada!
Mooolt be..... vigila que enganxa i acabes fent-ne cada 2 per 3...
ResponEliminaPetons gastronòmics