EL MEU PRIMER SUSHI




En Miquel tenia moltes ganes de que proves de fer-ne “doncs som-hi” la qüestió és que a mi el peix cru no m’agrada gens, solució el meu “marinat”, el resultat força bo, repetirem posant-hi altres ingredients, em pensava que seria més complicat de preparar, l’arròs, l’alga etc etc.

En definitiva una novetat força divertida i bona.

Totes les instruccions han estat tretes del llibre “SUSHI para DUMMIES” que em va deixar el meu fill Sergi.

INGREDIENTS

Arròs especial per “sushi”
Aigua
Vinagre d’arròs
Sucre
Alga nori
Tonyina fresca
Mango
Salmó marinat
Salsa de soja


Per preparar l’arròs vaig seguir les instruccions del paquet. Necessitarem aigua, vinagre d’arròs i sucre. Quan el tinguem fred ja podem preparar els makis.

Preparem un bol amb aigua i a un plat els ingredients que vulguem posar-hi, tallats a tires.

Posem l’alga nori sobre l’esterilla, ens mullem les mans abans d’agafar l’arròs per que no se’ns enganxi hi l’anem posant sobre l’alga, deixem uns dos centímetres per tots els costats sense posar-ne.

Ara ja es el moment de posar-hi el farcit, uns amb tonyina i mango, d’altres amb salmó marinat, que posarem a uns tres centímetres del costat més proper nostre.

Enrotllem i premem a cada gir que li donem al maki, al final la mica d’alga que ens queda a sota la mullem amb una mica d’aigua i la premem una mica més al final.

Els tallem a la mida que ens agradin o bé segons la quantitat que en vulguem.

Agafem un ganivet molt ben esmolat, que anirem mullant cada vegada que tenim de fer un tall, primer tallem el maki per la meitat, posem els dos trossos un al costat del altre i anem tallant de dos en dos, així ens quedaran tots iguals.

Servirem acompanyat d’un bol amb salsa de soja.


Comentaris

  1. Mmmm...! Quin sushi més bo!!! Potser jo jugo amb avantatge, perquè sí que m'agrada molt el peix cru. Ara, que marinat segur que guanya amb gust! Gràcies per compartir la recepta! Ara m'has temptat, fa temps que no en faig! ;-)

    ResponElimina
  2. T0ha quedat perfecte, això del marinat m'ha agradat molt! Jo encara no mhi he atrevit... m'he de posar a fer feina!
    PEtons
    Sandra

    ResponElimina
  3. a mi ni m'ha passat pel cap fer-ne, no m'agrada el peix cru, tinc l'impressió que és una feinada i a més no tinc ningú que m'espenyi a fer-ne. Això no treu que la proposta de fer-ho amb el peix marinat la trobi una manera deque jo acabi menjant sushi

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. aixo del shusi tot es començar, la meva dona fa un any que en fa i al principi era tota una aventura pero ara el fa amb ells ulls tancats.a tu t'ha quedat molt be, molts petons

    ResponElimina
  5. Doncs per ser el primer val més que s'apartin els veterans eh. Té una pinta exquisita, i enhorabona, a ferne més!

    ResponElimina
  6. Pues para ser los primeros, de aspecto fenomenales y mejor sabrán.
    Besets

    ResponElimina
  7. Un aspecte fenomenal.
    Quan siguis ja veterana....de cine.
    Llàstima a mi no m'agrada el peix cru.

    Petonets i bona Castanyada

    ResponElimina
  8. A mi el peix cru tampoc m'agrada gaire, però en canvi marinat ha de quedar bonísim. Ningú diria que és el vostre primer sushi! ;)

    ResponElimina
  9. Explicat per tú no es gens dificil de fer,no?
    Ami m'agrada el peix cru pero a casa... els tindré que convençer..jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  10. No m'agrada el peix cru, però a tu t'ha quedat molt bé
    Bona cuina

    ResponElimina
  11. Nadie diria que es tu primer sushi,esta perfecto.....aunque nunca lo he preparado(lo encuentro muy complicado) me gusta mucho.
    Besets.

    ResponElimina
  12. sempre hi ha una primera vegada, i potser serà la manera que al final t'agradi el peix cru :-)

    ResponElimina
  13. T'ha quedat molt bé. La primera vegada que el vaig fer em va sorprendre, pensava que era més difícil.
    Petons.

    ResponElimina
  14. estan divinos y bien hechos,yo tambien los hice hace unos dias por primera vez pero no soy mucho de su sushi
    bona castanyada

    ResponElimina
  15. Marina
    Posant-hi peix marinat, va estar molt bo, repetiré
    Petons

    Elsfogonsdelabordeta
    Amb el peix cru no hagués pogut menjar-ne, doncs hem fa molt de fàstic, però així marinat la cosa es diferent, estava bo
    Un peto

    Dolça
    A mi em passava el mateix, pero entre el Miquel i que el meu fill tenia el llibre no vaig tenir escapatòria, encara que tampoc serà un plat que faixi molt sovint, amb el peix marinat estava bo
    Molts petons

    ResponElimina
  16. Francesc Estorach
    No és massa difícil, i com molt bé dius tot es començar
    Una abraçada

    Acabatdefer
    El primer cop t`ho mires molt, moltes gracies
    Petonets

    Orquidea59
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  17. Isabel
    A mi tampoc m’agrada el peix cru per això li vaig posar el peix marinat
    Petonets

    Gemma
    No se si varia molt el sabor posant-li el peix marinat, però així me’l puc menjar
    Molts petons

    Gemma
    Prova-ho, a lo millor lis passa com a mi, i amb el peix marinat si apunten
    Un peto

    ResponElimina
  18. Narcis-la lionesa
    A quanta gen no ens agrada el peix cru, sembla mentirà
    Una abraçada

    Mesilda
    No es difícil però si entretingut
    Petons

    Manel
    Que més voldria el Miquel, però segur que en faré més d’un cop però amb peix cru segur que no per mi, em fa molta angunia
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. La cocinera de Betulo
    A mi em va passar el mateix
    Petonets

    Miquel
    Jo tampoc, però ho tenia de provar
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Vaig una mica tard... :).

    Una variant que queda be i és econòmica és fer-ne de truita..

    A mi m'encanta el peix cru en qualsevol de les seves variants, però quan faig assortiment de makis, en poso de truita també...

    I amb aquests ningú té problema... :)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. Mooolt be..... vigila que enganxa i acabes fent-ne cada 2 per 3...
    Petons gastronòmics

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars