dissabte, 15 d’octubre de 2011

LLOBARRO AMB CREMÓS DE MONIATO I EMULSIÓ DE MANDARINA





Aquesta es la meva aportació  a la recepta del 15, que com ja és habitual cada mes organitzen els blocs, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta

INGREDIENTS

4 talls de llobarro
1 moniato de 300 g
8 mandarines
2 dl llet
Oli d’oliva
Cibulet
Sal
Sal Maldon

Escalivem el moniato com tinguem costum de fer-ho.

Quan el tinguem cuit, pelem i posem a un casso amb la llet calenta, triturem fins que quedi un puré molt fi. Reservem

Tallem les mandarines per la meitat i fem-ne suc, posem a un casso al foc a reduir fins que en quedi aproximadament una quarta part. Reservem

En calent i fora del foc, anem-hi tirant l’oli d’oliva, batent amb una vareta com si fos una maionesa. Afegim uns grans de sal Maldon i les fulles de cibulet ben picadetes. Reservem en un lloc tebi.

Salem lleugerament els talls de llobarro que els courem a una planxa amb unes gotes d’oli que ja tindrem calenta.

Per servir, posem al fons del plat el puré cremós de moniato, el llobarro a sobre i ragem amb un cordo d’emulsió de mandarina.

Aquesta recepta es d’en Pep Nogué amb alguna variació.


23 comentaris:

  1. Quina recepta tan bona, em sembla una aportació genial al repte! Segur que la combinació dóna un joc de sabors genials
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una recepta molt original amb moniato. Ha d'estar boníssima. Besets.

    ResponElimina
  3. M'encanta el llobarro, segur que amb aquest puré ha d'estar bonissim.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Aquest llobarret... Tota una delicatessen, tant ben acompanyat!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Una combinació sensacional! La vinagreta de mandarina ha de lligar molt bé amb el llobarro. El cremós de moniato ha de quedar fi i amb un punt dolç deliciós. Les receptes del Ppe Nogué no fallen mai ;)

    ResponElimina
  6. Si que es poden fer coses amb els moniatos!!! Moniato, mandarina, perix... quina combinació!!

    ResponElimina
  7. Uau... per acompanyar el peix, la crema de moniato deu quedar boníssima... quina bona pinta de plat!

    ResponElimina
  8. ha de ser bonissima aquesta combinacio de peix i moniato!! apuntat!! petnns

    ResponElimina
  9. Quan he llegit el títol de la recepta i gairebé sense mirar el bloc que la proposava sabía que darrere només hi podia estar la Sión... Quin platet tan fi i gustós...no saps què donaria per probar-lo!...Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Quina proposta més bona. Jo que sóc de peix estic encantada. L'emulsió de mandarina ha de quedar de luxe. Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  11. Quina salsa més original per acompanyar el llobarro.
    Petons.

    ResponElimina
  12. El llobarro ha de passar xuclant amb la crema. Crec que és una combinació perfecta entre el dolç i el salat.

    ResponElimina
  13. I jo que pensava sempre en el moniato en receptes dolces... ja veig que m' equivocava, aquest llobarro ha de ser boníssim amb aquesta salseta.

    ResponElimina
  14. Ostres llobarro!!, amb el que m'agrada. Aquesta salsa que has fet per acompanyar-lo segur que és molt bona.
    Bona cuina

    ResponElimina
  15. Miquel i Sión; Faltava el peix -Llobarro-, estic quedant parat de les propostes que si troven amb moniatos.
    Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡

    ResponElimina
  16. quin llobarro!!! em sembla una molt bona proposta!!! molts petonets

    ResponElimina
  17. i jo que el boniato nomès el menjo amb castanyes ...

    petonets i bona setmana

    ResponElimina
  18. Elsfogonsdelabordeta
    Aquet cop el repte ha estat difícil, ja que no acostumo a cuinar amb moniato, doncs no ens agrada molt, però gracies al repte hem pogut fer aquest plat tan bo, no ho esperava pas.
    Petons

    Asela Masià
    La primera sorpresa he estat jo de lo bo que estaba, el faré més d’un cop
    Petonets

    GEMMA
    Amb el moniato i la reducció de mandarina, li dona un punt deliciós
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Anna Hallado
    Ha estat un plat sorprenent, queda molt bo
    Un peto

    Gemma
    Tens tota la raó, fer una recepta d’en Pep, ja tens el èxit assegurat, nosaltres vam quedar altament sorpresos
    Un petonas

    Cristina
    Si gracies a la recepta del 15, cada mes aprenem receptes noves
    Un peto

    ResponElimina
  20. Marina
    La combinació del dolç del moniato i el àcid de la mandarina lliguen molt bé amb el peix.
    Petonets

    Roser
    Si el proves segur que t’agradarà
    Petons

    Mercé
    La propera vegada que en torni a fer t’envio una carmanyola, hehehehe
    Un petonas

    ResponElimina
  21. Marina
    La emulsió de mandarina li don un punt àcid al moniato, queda deliciós i a la vegada acompanya molt bé al peix
    Petonets

    La cocinera de Betulo
    Es una salsa molt ben trobada per acompanyar al peix
    Un peto

    Cristina
    No les tenía totes al principi, però el resultat va estar deliciós
    Petons

    ResponElimina
  22. ANNAFS
    Jo també fins que he provat aquesta recepta, queda molt fi i bo
    Petonets

    Narcis – La lionesa
    Es una salsa que acompanya molt bé al llobarro
    Una abraçada

    Josepb. Menja de bacallà
    Nosaltres també, fins ara el moniato no ens acabava de convèncer però crec que això comença a canviar
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Judith
    Moltes gracies
    Molts petons

    Isabel
    Ja en som dos, bé érem dos, gracies a la proposta del 15 això a canviat
    Un peto

    ResponElimina