dilluns, 10 d’octubre de 2011

SARDINES ENROTLLADES


INGREDIENTS

PER PREPARAR LA MARINADA

150 cc. d’aigua
50 cc. de vinagre
Sal

Netegem les sardines i filetegem, les posem amb aigua freda durant una mitja  hora per dessagnar, passat el temps, escorrem i les marinem amb la barreja de l’aigua, el vinagre i un polsim de sal, durant uns quinze minuts.

PER PREPARAR EL PURE DE TOMAQUET

5-6 tomàquets madurs
Oli d’oliva
Sal

Treure les llavors als tomàquets i tallar molt petits, posar-los amb paper de cuina o una gasa  i apletar-los, per que no els quedi gens de la seva aigua. Amb la polpa espremuda, posem oli, sal i preparem una salsa ben lligada.

PER PREPARAR EL FARCIT

4 cebes tendres
Cibulet,
Ous de Lumpo

Piquem ben petites les verdures i barregem amb els ous de Lumpo, passem el preparat a una màniga pastissera i reservem a la nevera.

PER EMPLATAR

Oli d’oliva verge

Enrotllar la sardina sobre si mateixa ajudant-nos amb el dit, començant des de el llom i cap a la cua, repetir amb totes igual. Quan les tinguem enrotllades, les farcim del preparat que tenim a la màniga pastissera, a sobre posem una mica del puré de tomàquet, i reguem amb oli d’oliva verge.

Acompanyem amb unes torradetes de pa.

Es una recepta de Sergi Arola, adaptada al meu gust

28 comentaris:

  1. Molt maca la presentació i ha de ser deliciós amb el puré de tomàquet.
    Petons

    ResponElimina
  2. Muy buena presentación,y sopre todo riquisimo. Besos

    ResponElimina
  3. Un bon aperitu molt ben presentat.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Mira, amb seitons sí que n'havia vist alguna cosa similar. Però amb la sardina i només marinada 15 mins no.
    M'ha agradat!! :)

    ResponElimina
  5. Em frena una mica els escasos 15 minuts de marinar les sardines... em costa el peix cru!!! però potser una mica més "cuites" m'animaré, ja que la recepta m'atrau!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Què maca la presentació! la sardina ha de ser petitona, no? sinó s'han de deixar més estona marinant? petó menjarien.

    ResponElimina
  7. Una tapa de diumenge de festa grossa! La combinació d'ingredients ha de quedar molt bona i la presentació queda molt vistosa.

    ResponElimina
  8. M'encisa! La sardina no l'he feta mai marinada, però d'aquesta setmana no passa. Una recepta fantàstica!
    Gràcies!
    Besos

    ResponElimina
  9. M'agrada aquesta mossegada de sardina!!!
    Ptns Sion!

    ResponElimina
  10. Un bocado delicioso,con una presentacion chulisima!!!
    Besets.

    ResponElimina
  11. presentació de primera !!! i un plat de 10

    petonets

    ResponElimina
  12. prrtfecto y con 15 minutos es suficiente, buen aperitivo
    bona setmana

    ResponElimina
  13. A mi em costa una mica el peix cru, encara que estigui marinat... Però he de reconèixer que té una presentació molt maca!
    Petons

    ResponElimina
  14. Convertir una menja tan senzilla com la sardina en un plat tan sofisticat com aquest és tot un mèrit! M'encanta la presentació que els has donat!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  15. Pues a mi se me ha quedado la boca hecha agua.
    Que buen aperitivo o entrante.
    Ricas, ricas.
    Besets

    ResponElimina
  16. Tinc unes sardines que no se que fer-ne....m'has donat una molt bona idea!! apuntat! petons

    ResponElimina
  17. Quina coloraina de plat!! És fantàstic. De vegades, amb elements senzills es pot fer un gran quadre. Felicitats i gràcies per compartir-ho. Petons

    ResponElimina
  18. Que entrante mas estupendo ..las sardinas puesta así son muy apetecibles ..encantadora presentación y foto fantastica .bsssMARIMI

    ResponElimina
  19. Que entrante más bueno y elegante has preparado con esas sardinas! Unas delicias!
    Besos

    ResponElimina
  20. Anniki
    El conjunt queda mol bé
    Petons

    Asun Serna
    Muchas gracias
    Besos

    GEMMA
    Moltes gracies
    Petonets

    ResponElimina
  21. Starbase
    Amb sardina el resultat es inesperat de bo
    Una abraçada

    Dolça
    Al estar dessagnades amb l’aigua, el vinagre les cou molt abans, però amb més temps crec que també quedaran bé
    Molts petons

    Teresa
    La sardina a de ser mitjaneta, si es gran més temps amb vinagre
    Petons

    ResponElimina
  22. Gemma
    El conjunt a més de vistos es molt bo
    Petons

    Queti B
    Si la proves ja amb diràs
    Petons

    Marta
    Celebro que t’agradi
    Petons

    ResponElimina
  23. Mesilda
    Moltes gracies
    Petons

    Isabel
    Moltes gracies
    Petons

    Miquel
    Poc temps i bo, que mes podem demanar
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Margarida
    A mi també amb costa el peix cru, però puc assegurar que estava molt bo.
    Crec que el secret es el dessagnat.
    Petons

    La Taula d’en Bernat
    El bo que te es que quan portes el plat a taula no es una simple sardina
    Petons

    Orquidea 59
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  25. Manel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Roser
    Doncs ja tens recepta jejeje, si les proves ja amb diràs
    Petons

    Marina
    Moltes gracies a tu per la floreta, son unes simples sardines decorades jejeje
    Petons

    Garlutti
    Cuando las tienes en el plato, te están diciendo cómeme jejeje
    Besos

    ResponElimina
  26. aixó si que es enrollar-se bé... magnific per un pica pica...

    ResponElimina
  27. Quina tapa més ben presentada i boníssima, Sion!!
    Petons!

    ResponElimina