PANELLETS VARIATS
INGREDIENTS
1/2 k de farina d' ametlla
400 gr. de sucre
PREPARACIÓ
Barregem aquests ingredients fins que quedi una pasta llisa, la deixem reposar una mitja hora tapada amb un drap.
Quan la tinguem llesta la dividim en parts segons les varietats que en vulguem fer.
PER ELS DE PINYÓNS
Agafem la pasta que volem fer servir per fer els panellets de pinyó i fem un cilindre, que tallarem a porcions força iguals, en fem unes boles que passarem per ou batut i tot seguit les arrebossarem de pinyons. (Per arrebossar-les, el millor es agafar un bon grapat de pinyons amb la ma posar la boleta i pressionar una mica entre les dues mans, fen-los rodar una mica, perquè si enganxin els pinyons)
Els posem al forn a uns 200º C , coure amb el foc de dalt fins que els tinguem daurats, ens tardaran uns tres minuts, segons el forn.
PER ELS D'AMETLLA
Fem el mateix, que amb els anteriors donant-los forma de mini canaló, arrebossem amb ametlla petita i cap el forn.
PER ELS DE CODONYAT
Estirem una part de pasta de panellets amb un corró, hi posem el codonyat tallat a tires amples, l' emboliquem amb la massa , formant un rotlle , que tallem a porcions. Els pintem amb ou batut i ja els podem posar al forn.
PER ELS DE XOCOLATA
Desfem una rajola de xocolata fondant amb uns 40 g. de mantega al bany maria o al microones, seguint les instruccions del fabricant.
Fem boles amb la pasta de panellets, i les posem al forn.
Fem boles amb la pasta de panellets, i les posem al forn.
Quan les tinguem cuites, les deixem reposar un minut i les passem per la xocolata desfeta que tenim preparada, les posem a la nevera perquè la xocolata es quedi ben presa.
PER ELS DE COCO
Barregem la pasta de panellets amb coco ratllat. Fem els panellets, donant-los forma de bolet, els pintem amb ou batut espolsem amb coco ratllat, els mullem la punta amb l’ou batut i els enfornem.
Si volem preparar-los uns dies abans, podem congelar-los quan els tinguem llestos per anar al forn.
Si volem preparar-los uns dies abans, podem congelar-los quan els tinguem llestos per anar al forn.
Quan els vulguem menjar nomes tenim que descongelar-los, pintar-los amb l’ou batut i enfornar-los.
ELS DITS DE LES BRUIXES
Per acompanyar els panellets he fet aquesta divertida recepta copiada del Blog de Cuina de la Dolorss
INGREDIENTS
300 g farina
2 ous10 g mantega
100 g sucre
Un polsim de sal
Ametlles senceres crues
Barregem tots els ingredients, amb la batedora, menys les ametlles crues, fins que tinguem una bola molt homogènia.
Emboliquem amb paper film i guardem a la nevera una mitja hora.
Passat el temps fem un cordó amb la massa, i tallem a la mida d’un dit, posem l’ametlla crua a un extrem, simulant l’ungla i amb un escuradents dibuixem les arrugues de la pell i els nusos del dit.
Posem els dits sobre paper sulfuritzat, i al forn que tindrem a 180º, durant uns 10 minuts, fins que ens quedin una mica daurats.
a veure si aquesta tarda en fem a casa!! ,P petonets
ResponEliminaEls de codony són els meus preferits! Quina fila tenen aquests dits de bruixa, a veure si aquest any m'animo
ResponEliminaPanellets!!! que bon i qye bonics t'han sortit.
ResponEliminaEls dits? ja,ja,.. fan no se que veurel's al plat. Gràcies .
Petons
Eps! Veig que ja has encetat la tradició a la cuina. Molt bé! Aquests panellets fen una pinta exquisida! L'altre dia un pastisser em va dir que si porten més que ametlla molta (patata, moniato, etc) són de forner. Si no, són de pastisseria! Potser per això piquen més de preu... Semblen molt bons els teus!!! Petons
ResponEliminaTenim la massa reposant a casa!! Nosaltres els fem amb boniato... a veure com ens surten aquest any... espero que com a mínim tant espectaculars com els teus.
ResponEliminaPetons!!
Jo, ja tincels ingredients preparats. Ara falten les ganes de posar-se "mans a la masa", jaja
ResponEliminaPetonets.
Ja tenim tot sants aquí. quina preciositat que has fet. Els meus preferits també son els de codony.
ResponEliminaA casa ens toca fer-los divendres, nyaaaaaaam!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Te han quedado preciosos!...a cual mejor!Los dedos chulisimos...y terrorificos.
ResponEliminaBesets.
Hola Sion, guapa tu
ResponEliminai que bons , veritat ? a casa ja els esperen
mil petonets Susanna
Sion bonisims me encantan todos
ResponEliminai els dits tambe jaja
El que més m´agrada dels panellets són que s´ajusten a la dita castellana: "cada maestrillo tiene su librillo". Cada casa té la seva manera de fer-los. I aquesta vostra n´és una mostra...Ah! i dels dits per descomptat.
ResponEliminaa mi no m'agraden els panellets , tot i que la meva sogre en fa un munt.....
ResponEliminaQue macos t'han quedat i els dits fan el seu efecte. Bona castanyada.
ResponEliminaUna bomba calòrica que no em vull perdre! A veure si el cap de setmana els xiquets i jo ens posem a la feina. Si em quedaren la meitat de bé que a tu, ja n'estaria ben contenta. Gràcies per la recepta!
ResponEliminaBesets
Si tengo tiempo lo hago....me encantaron!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQUina delicia, son tan bons, però no crec que aquest any tingui temps de fer-ne, faig molt de vòlit, espero almenys tasta'ls d'algú que tingui més temps que jo! petons
ResponEliminaSou dels primers en publicar els panellets aquest any, ja va bé que 'quien da primero da dos veces' o això diuen oi?
ResponEliminaA mi em posa una mica mosca el tema del Halloween, la veritat. No és pas que no sigui divertit sino que les 'barrejes' culturals de les que estic tan a favor sempre acaven funcionant només en una direcció... i això em fa pujar la mosca al nas :-P
Una abraçada macos!!
els primers panellets! què bons!
ResponEliminaMmm panellets!!!!
ResponEliminaAixò em recorda que aquest cap de setmana en tinc de fer a casa ja els esperen!!!
Els dits són divertidissims!!
ahir vaig menjar cassolans pero eren de la meva veina jejeje encara no hem veig preparada per fer-los
ResponEliminapetonets
Mmmmmmmm!!!!!!!!!
ResponEliminaQue bons aquests panellets. no sabria quin triar.
Salut
Judith
ResponEliminaNosaltres aquest any ens hem avançat una mica.
Petons
Acabatdefer
A casa també agraden molt i més si es amb codony fet per mi
Petons
Dolorss
Com els panellets fets a casa res, els dits causen sensació, sobretot entre el jovent.
Petons
Marina
ResponEliminaHi poso una mica de patata perquè així és desfà més bé el sucre, encara que això no ho sabia pas, doncs a casa sembla que sempre els hem fet com els forners, mira per on
Petons
Parella amb gat
Segur que si, hi ha tantes receptes per fer panellets, com cuines
Petons
Gemma
Es qüestió de no pensar-ho massa.
Petonets
A peucoix-pambolixocolata
ResponEliminaA casa els de pinyons i desprès el de codony, de pinyons sempre en faig el doble
Petons
Elsfogonsdelabordeta
Endavant i que n’aprofiteu!!!!
Petons
Mesilda
Els dits son espectaculars, quan els vaig veure em van encantar
Petons
Susanna
ResponEliminaEs una data molt nostre la castanyada, i els panellets
Molts petons
Miquel
Tots estan boníssims.
Una abraçada
Cristina
Es el que passa amb les receptes tradicionals de tota la vida, que cada casa les feia segons les seves possibilitats i sapiències.
Petons
Lidia
ResponEliminaDoncs a per un altre dolç., i ha celebrar igualment la castanyada
Petons
Angels
Gracies, igualment
Molts petons
Queti B
Poder-los fer amb els xiquets es tota una sort, així n’aprenen i algun dia els faran a casa seva
Petons
Foodtravelandwine
ResponEliminaPues a probar de hacerlos, que son fáciles y están buenísimos
Un beso
Roser
Segur que algú tindrà més de temps, hi si no ja saps que et toca treure temps de les pedres que es diu, o comprar-los però no es lo mateix
Petons
Starbase
Tens tota la raó, per que coll ens empenyem en celebrar el maleït Halloween tenint una tradició tan bonica com la castanyada, ¡¡¡VISCA LA CASTANYADA!!!!!
Una abraçada
Eva Flores
ResponEliminaAlgú ha de ser dels primers, tens raó que bons
Petons
Judith
Els dits si hi ha mainada lis agraden molt.
Molts petons
Isabel
Es una recepta fàcil, decideix-te i ho veuràs
Petonets
Pepin
Doncs un de cada jejeje
Una abraçada
Sion, bona castanyada!! I aquests dits de bruixa, fan mitja angúnia. ;) jeje
ResponEliminaPetons!
Mercè
ResponEliminaMolt bona castanyada per tu també.
Bé quan els portes a taula et diverteixes amb la cara que posen tots plegats, d’angúnia i sorpresa a l’hora
Molts petons
Aquests panellets estan per lleparse els dits.
ResponEliminaBona castanyada.
Petons
Huyyyy! Quins dits de bruixa.
ResponEliminaA mi m'agradem els de codony
Bona cuina
Uiii els dits semblen de veritat...jajaja
ResponEliminaque be que t'han quedat.
Petons maca
Els panellets fantàstics i els dits de bruixa espectaculars!!!
ResponElimina