dimecres, 19 d’octubre de 2011

ARRÒS NEGRE



Aquest arròs ens el va preparar el nostre fill Sergi el dia del seu aniversari, per ser el primer que preparava, li va quedar molt i molt bo, aquesta es la seva recepta.

INGREDIENTS

3 sèpies
3 calamars
200 g gambes
½ k Peix de roca per brou
1 pebrot vermell
4 tomàquets madurs
1 ceba grossa
½ k arròs
8 sobres de tinta de calamar
Oli d’oliva
Sal

Pelem les gambes, salem i  reservem les pells i caps amb els que junt amb el peix de roca, preparem el brou.

Netegem les sèpies, les tallem a trossos al nostre gust, netegem els calamars, els tallem a rodelles, salem i reservem.

A la paella on farem l’arròs, amb una mica d’oli saltegem les gambes, la sèpia i el calamar, quan ho tinguem llest, ho retirem i reservem.

A la mateixa paella, enrosim la ceba, desprès el pebrot tallat a trossos i per últim el tomàquet, espolsem amb una mica de sal i deixem confitar molt bé aquests ingredients, quan gairebé els tinguem llestos hi afegim la tinta de calamar, procurant que s’integri molt bé, llavors hi posem un altre vegada el peix que tenim reservat, donant-li unes voltes, perquè es barregi amb el sofregit.

Aboquem l’arròs a la paella, deixant-lo enrossir, cobrim amb el brou i que cogui fins que el tinguem al nostre gust.

26 comentaris:

  1. Cara el Sergi, quin artista! té molt bona pinta, felicitats!!

    ResponElimina
  2. Hola os auncio que hay un blog que se dedica a copiar recetas, y no es que copie la receta (cosa que me da igual ya que realizo las recetas para compartirlas con todo el mundo) si no que copia la entrada entera palabra por palabra… no se que hacer… el blog es el siguiente:
    http://todovalentoperoseguro.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. així m'agrada, a cuinar els nens i nosaltres a la taula je je je

    petonets

    ResponElimina
  4. Ostres, això sí que és un bon regal!!!!!!!!!!!!
    Felicitats per partida doble, per l'aniversari i per aquest arròs tan bo.

    ResponElimina
  5. Felicidades a Sergi!Para ser la primera vez,le ha quedado un arroz de categoria!
    Besets.

    ResponElimina
  6. Quina pinta, quina pinta!!! No saps com m'agrada l'arròs negre i, amb aquests ingredients ha d'estar impressionantment bo. Jo també en faig algunes vegades, compre sèpia bruta i amb la seua tinta m'ix boníssim i molt senzill de fer. Besets.

    ResponElimina
  7. Diga-li al Sergi que no pari de cuinar! Si el primer arròs negre li surt així.... té una pinta boníssima! La de temps que no menjo arròs negre....

    ResponElimina
  8. L'arròs negre m'agrada molt i això em recorda que fa molt que no en menjo!! T'ha quedat estupendo.
    Petons

    ResponElimina
  9. Este arroz es de los que mas me gustan.Tiene muy buena pinta. BEsos

    ResponElimina
  10. A tu hijo le ha quedado un arroz negro de maravilla.
    Molt bó.
    Besets

    ResponElimina
  11. Hola Sion, tu hijo ha hecho un magnifico arroz negro, le felicito por ello, además el arrós negre es catalá,.......saludos paco

    ResponElimina
  12. Jo tambétinc un fill que es diu Sergi i espero que algún dia em faci aquest arròs...
    M'encanta l'arròs negre i jo no li trobo el punt a que em quedi bé.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Felicitats Sergi, per el teu aniversari i per aquest magnific arròs negre.
    Petons

    ResponElimina
  14. Quina pinta!! Fa molts dies que tinc antull d'arròs negre, m'has obert la gana!

    ResponElimina
  15. Com pujen les noves generacions!! Bravo per el Sergi!! :)

    ResponElimina
  16. Jo, i és el primer??? Doncs no ho sembla. Ha quedat fantàstic!!
    Felicitats.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Mare meva! Amb aquest arròs fins i tot hi faria un esmorzar de forquilla! No sé si podria esperar-me fins al dinar. Fa una pinta excel·lent i els productes... delicatessen!!! Gràcies per explicar-ho tan bé!! Petons

    ResponElimina
  18. quin magnífic regal, felicitats per patida doble, per l'arròs i per l'aniversari!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Deixeu que els xiquets s'acosten a la cuina i juguen amb el menjar, que acaben sent bons cuiners i regalant als pares àpats tan abellidors com aquest arrosset. Mmmmm!
    Besets

    ResponElimina
  20. Tens un gran cuiner a casa, moltes felicitats al Sergi que s'ho mereix.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Elsfogonsdelabordeta
    Estava molt bo
    Gracies

    Señorita mandarina
    Muchas gracias lo tendremos en cuenta
    Besos

    Isabel
    Ve el nen ja esta independitzat, i el va fer per nosaltres.
    Petons

    ResponElimina
  22. Gemma
    Moltes gracies
    Petons

    Asela Masià
    La pinta la tenia bona, però al plat encara més.
    Petons

    Acabatdefer
    No para de cuinar, es el seu punt fort, la llàstima es que al no ser a casa no podem provar tor el que fa.
    Petons

    ResponElimina
  23. Anniki
    Doncs es qüestió de fer-ne jejeje
    Petons

    Orquidea 59
    Muchas gracias
    Besos

    Paco
    Moltes gracies, ja li passaré les teves felicitacions.
    El arròs negre es català i ben català.
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. GEMMA
    Tranqui-la que amb paciència tot arriba. Aquest li va quedar molt bo
    Petons

    ISABEL
    Moltes gracies de part seva
    Petons

    Inexperta
    Doncs apa ara ja no tens excusa jejeje
    Petons

    ResponElimina
  25. Starbase
    Les noves generacions ens superaran, gracies de la seva part
    Una abraçada

    Joana
    Moltes gracies
    Petons

    Marina
    Quan els tens a taula tan es l’hora de esmorzar com la de dinar, nomes tens ganes de menjar-te’l
    Petons

    ResponElimina
  26. Dolça
    Moltes gracies
    Petons

    Queti B
    Tens molta raó, doncs amb en Sergi ens a passat tot el que dius
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Ja el felicitaré en nom teu
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina