dimecres, 12 d’octubre de 2011

CODONYAT



És l' època dels codonys i per tant m'he posat a la feina, aprofitant una recepta que sempre sa fet a casa dels pares.

INGREDIENTS

2 k codonys.
1 k i 300 g de sucre

Rentem bé els codonys i els traiem el cor de dintre

Els tallem a trossos no massa grans amb la pell inclosa, i els posem en una olla amb el sucre a foc molt lent.

Els remenem molt sovint, perquè no se'ns enganxi (sobretot quan el sucre encara no s' ha desfet) i els deixem que bullin a foc mitjà una bona estona fins que els codonys gairebé s' han desfet i la barreja té un to vermellós. Ens trigarà gairebé unes dues hores.

Ho acabem de triturar amb la batedora i ho posem en un motllo fins que es refredi.

Quan és fred, ja el podem desemmotllar. A la nevera ben tapat ens pot durar un parell de  mesos, també el podem congelar per poder-lo conservar més temps sense problemes.

22 comentaris:

  1. Jo ja estic tardant a fer-ne, que el codonyat casolà no té res a veure amb l'industrial. Un plaer a les amanides, amb la carn, a mossets furtius...
    Besos

    ResponElimina
  2. que bo!! mai no l'he fet... però tal i com ho expliques no sembla gaire complicat, oi? gràcies pero compartir la teva recepta

    ResponElimina
  3. T'ha quedat ben bufó amb aquetes senefes pel damunt. Jo aquest any em penso que no en faré, encara em dura el de l'any passat! ;S
    Petons!

    ResponElimina
  4. Ostres, no n'he fet mai, i aixó que tenim uns veins que cada any ens regalen codonys, tots els que volguem. Ara ja podré dir-li que si que en vull.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. a casa fa temps que no en fem....aquest t'ha quedat impressionant!!! felicitats!!

    ResponElimina
  6. Bonsiiimm!! jo si no és casolà gairebé mai en compro...normalment algú o altra el fa i me'n dona un trosset....ja qeu en fan, en fan molta quantitat!! petons

    ResponElimina
  7. No és el que més m'entusiasma, però al Xavi li encanta! Algun dia li faré i el així el faig content! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Jo només n'he fet un cop però els vaig pelar. Jo creia que la pell era aspre. Ho provaré com dius

    ResponElimina
  9. Ja fa mooooolts anys que no en faig, tot i que l'oloreta que deixava per tota la casa és entranyable... :)

    ResponElimina
  10. Ep, aquest cap de setmana a Alòs de Balaguer vam collir molts codonys, de manera que aquesta recepta m'anirà molt bé ;)

    ResponElimina
  11. T'ha quedat molt maco!!! jo també en faig cada any i quina diferència del comprat!!! L'últim diumenge d'octubre, a Tremp es fa la fira del codony, és l'unica fira que és fa d'aquesta fruita, en tot el món!!! curiós!

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta té Sión, amb un coloret molt maco.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Fas la mateixa recepta que el meu pare, peró ell sense pell ...

    petonets

    ResponElimina
  14. Em declaro fan incondicional del codonys!!!! ,P petonets

    ResponElimina
  15. Buenisimo,tiene un color precioso!
    Besets.

    ResponElimina
  16. "EStoy en ello, estoy en ello" però jo el faig al miocroones!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Hola Sion, guapa tui

    nena te ha quedat perfect
    i segut que está divi

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  18. Queti B
    El casolà tel fas al teu gust, i per descomptat que queda molt més bo.
    Petons

    Maria
    No es gens difícil, nomes una mica laboriós i el resultat compensa.
    Un peto

    Gemma
    Aprofita l’oferiment dels veïns, ja que mereix la pena fer-ne
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Anirac
    Nomes fa dos anys que en faig, però crec que en faré molts més, donat lo bé que queda
    Petonets

    Roser
    No te res a veure amb el industrial, esta molt més bo
    Un peto

    Elsfogonsdelabordeta
    Nosaltres tampoc en menjàvem massa, però amb aquest la cosa es diferent.
    Un petonas

    ResponElimina
  20. A peu coix-pambolixocolata
    No fa falta i no queda gens aspre, i tens molta menys feina
    Petonets

    Starbase
    L’oloreta i no diguem res del gustet ummmmm.
    Una abraçada

    Gemma
    Doncs a fer codony, que segur que et sortirà molt bo, per això ets la reina dels postres, hehehehe
    Un petonas

    ResponElimina
  21. Teresa
    Queda molt bo, no sabia que fessin una fira exclusiva del codony
    Un peto

    La cocinera de Betulo
    A quedat molt bé amb aquest motlle de silicona, però molt més gustos encara, hehehe
    Petons

    Isabel
    Jo sempre l’he fet amb la pell,?
    Un peto

    ResponElimina
  22. Judith
    Ja en som dues!!!!!
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies.
    Petonets

    Dolça
    Ja posaràs la recepta, segur que es fa amb menys tems
    Molts petons

    SUSANNA
    Esta molt bo
    Petons

    ResponElimina