CODONYAT
És l' època dels codonys i per tant m'he posat a la feina, aprofitant una recepta que sempre sa fet a casa dels pares.
INGREDIENTS
2 k codonys.
1 k i 300 g de sucre
INGREDIENTS
2 k codonys.
1 k i 300 g de sucre
Rentem bé els codonys i els traiem el cor de dintre
Els tallem a trossos no massa grans amb la pell inclosa, i els posem en una olla amb el sucre a foc molt lent.
Els remenem molt sovint, perquè no se'ns enganxi (sobretot quan el sucre encara no s' ha desfet) i els deixem que bullin a foc mitjà una bona estona fins que els codonys gairebé s' han desfet i la barreja té un to vermellós. Ens trigarà gairebé unes dues hores.
Ho acabem de triturar amb la batedora i ho posem en un motllo fins que es refredi.
Quan és fred, ja el podem desemmotllar. A la nevera ben tapat ens pot durar un parell de mesos, també el podem congelar per poder-lo conservar més temps sense problemes.
Quan és fred, ja el podem desemmotllar. A la nevera ben tapat ens pot durar un parell de mesos, també el podem congelar per poder-lo conservar més temps sense problemes.
Jo ja estic tardant a fer-ne, que el codonyat casolà no té res a veure amb l'industrial. Un plaer a les amanides, amb la carn, a mossets furtius...
ResponEliminaBesos
que bo!! mai no l'he fet... però tal i com ho expliques no sembla gaire complicat, oi? gràcies pero compartir la teva recepta
ResponEliminaT'ha quedat ben bufó amb aquetes senefes pel damunt. Jo aquest any em penso que no en faré, encara em dura el de l'any passat! ;S
ResponEliminaPetons!
Ostres, no n'he fet mai, i aixó que tenim uns veins que cada any ens regalen codonys, tots els que volguem. Ara ja podré dir-li que si que en vull.
ResponEliminaPetonets.
a casa fa temps que no en fem....aquest t'ha quedat impressionant!!! felicitats!!
ResponEliminaBonsiiimm!! jo si no és casolà gairebé mai en compro...normalment algú o altra el fa i me'n dona un trosset....ja qeu en fan, en fan molta quantitat!! petons
ResponEliminaNo és el que més m'entusiasma, però al Xavi li encanta! Algun dia li faré i el així el faig content! jejeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo només n'he fet un cop però els vaig pelar. Jo creia que la pell era aspre. Ho provaré com dius
ResponEliminaJa fa mooooolts anys que no en faig, tot i que l'oloreta que deixava per tota la casa és entranyable... :)
ResponEliminaEp, aquest cap de setmana a Alòs de Balaguer vam collir molts codonys, de manera que aquesta recepta m'anirà molt bé ;)
ResponEliminaT'ha quedat molt maco!!! jo també en faig cada any i quina diferència del comprat!!! L'últim diumenge d'octubre, a Tremp es fa la fira del codony, és l'unica fira que és fa d'aquesta fruita, en tot el món!!! curiós!
ResponEliminaQuina bona pinta té Sión, amb un coloret molt maco.
ResponEliminaPetons.
Fas la mateixa recepta que el meu pare, peró ell sense pell ...
ResponEliminapetonets
Em declaro fan incondicional del codonys!!!! ,P petonets
ResponEliminaBuenisimo,tiene un color precioso!
ResponEliminaBesets.
"EStoy en ello, estoy en ello" però jo el faig al miocroones!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Sion, guapa tui
ResponEliminanena te ha quedat perfect
i segut que está divi
mil petonets SUsanna
Queti B
ResponEliminaEl casolà tel fas al teu gust, i per descomptat que queda molt més bo.
Petons
Maria
No es gens difícil, nomes una mica laboriós i el resultat compensa.
Un peto
Gemma
Aprofita l’oferiment dels veïns, ja que mereix la pena fer-ne
Molts petons
Anirac
ResponEliminaNomes fa dos anys que en faig, però crec que en faré molts més, donat lo bé que queda
Petonets
Roser
No te res a veure amb el industrial, esta molt més bo
Un peto
Elsfogonsdelabordeta
Nosaltres tampoc en menjàvem massa, però amb aquest la cosa es diferent.
Un petonas
A peu coix-pambolixocolata
ResponEliminaNo fa falta i no queda gens aspre, i tens molta menys feina
Petonets
Starbase
L’oloreta i no diguem res del gustet ummmmm.
Una abraçada
Gemma
Doncs a fer codony, que segur que et sortirà molt bo, per això ets la reina dels postres, hehehehe
Un petonas
Teresa
ResponEliminaQueda molt bo, no sabia que fessin una fira exclusiva del codony
Un peto
La cocinera de Betulo
A quedat molt bé amb aquest motlle de silicona, però molt més gustos encara, hehehe
Petons
Isabel
Jo sempre l’he fet amb la pell,?
Un peto
Judith
ResponEliminaJa en som dues!!!!!
Petons
Mesilda
Moltes gracies.
Petonets
Dolça
Ja posaràs la recepta, segur que es fa amb menys tems
Molts petons
SUSANNA
Esta molt bo
Petons