TALLER DE CUINA MAIA AL RESTAURANT FILIGRANA
Aquest dilluns vaig tenir la sort que amb convidessin a assistir junt amb altres blocaires al taller de cuina Maia, que va organitzar el restaurant Filigrana, del hotel Plaza de la plaça d’Espanya de Barcelona
Com ens va explicar la Núria directora del restaurant, la idea es aprofitar que la cadena té establiments a la Rivera Maia mexicana per portar un dels seus xefs executius, perquè cuini tres menús amb plats originals de la regió del Yucatan.
El xef Otoniel Ek ens va explicar els secrets d’alguns dels plats de la cuina Maia totalment desconeguda per a mi, que esta bassada en els colors, sabors i olors, una cuina que treballa molt amb el blat de moro, les especies, picants moltes d’elles, i les fruites, hi com ells diuen “si la comida no pica no es comida, y si no hay tortilla y no hay frijol tampoco es comida”.
Amb el “elote” que es com ells anomenen a la panotxa de blat de moro, fan la farina per molts dels seus plats com les famoses tortitas, i fajitas, també aprofiten el cor (no comestible) per fer foc per cuinar.
Ens va cuinar i explicar com fer un guacamole, amb alvocat, tomàquet, ceba picada, suc de llimona, sal, coriandre i bitxo, acompanyat d’una salsa mexicana, també amb bitxo.
Així com un ceviche amb peix cru marinat amb llima o llimona durant 20 minuts, ceba, tomàquet, coriandre i bitxo.
I per acabar un inesperat “niño envuelto”, que van ser unes postres de blat de moro amb un fons de xocolata, acompanyat de una deliciosa salsa de flors de Jamaica
Vull donar les gracies a la direcció del restaurant Filigrana i el Manel de Cuinar es generós, per pensar en mi per aquest interessant taller de cuina.
Veig que ho vareu pasar d'alló mes bé.
ResponEliminaPetonets.
Hola Sión, guapa tu
ResponEliminamil gràcies per compartir aquest moments tant bons, em nosaltres
mil petonets Susanna
una buena experiencia y a mi se me hizo corto el taller hay que reconocer que es una buena cocina
ResponEliminabona nit
Molt interessant
ResponEliminaNo hi vaig poder anar, una pena perque és un móm ben interessant :(
ResponEliminaQuina enveja sana que em fas, Sión! L'agenda plena no em va deixar venir. Devieu provar unes exquisideses...!! A veure si algun dia ens hi trobem! Petons
ResponEliminaDe luxe, quina enveja em fa poder assistir a un curset d´aquests ... petonets
ResponEliminaGemma
ResponEliminaSi molt bé, i jo vaig descobrir una cuina desconeguda per a mi
Petons
Susanna
També van ser uns moments molt bons per a mi.
Petons
Miquel
Una experiència nova, a mi també sem va fer curta, però ho vam passar molt bé
Una abraçada
A peu coix-pambolixocolata
ResponEliminaMoltísim
Petons
Starbase
Et vas perdre una bona classe, un altre dia gaudirem de la teva presencia
Una abraçada
Marina
Va ser molt interessant, avia’m quant coincidim
Petons
Mª Jose-Dit i Fet
Son classes interessants doncs sempre aprens coses noves
Petons