TALLER DE CUINA MAIA AL RESTAURANT FILIGRANA




Aquest dilluns vaig tenir la sort que amb convidessin a assistir junt amb altres blocaires al taller de cuina Maia, que va organitzar el restaurant Filigrana, del hotel Plaza de la plaça d’Espanya de Barcelona

Com ens va explicar la Núria directora del restaurant, la idea es aprofitar que la cadena té establiments a la Rivera Maia mexicana per portar un dels seus xefs executius, perquè cuini tres menús amb plats originals de la regió del Yucatan.

El xef Otoniel Ek ens va explicar els secrets d’alguns dels plats de la cuina Maia totalment desconeguda per a mi, que esta bassada en els colors, sabors i olors, una cuina que treballa molt amb el blat de moro, les especies, picants moltes d’elles, i les fruites, hi com ells diuen “si la comida no pica no es comida, y si no hay tortilla y no hay frijol tampoco es comida”.



Amb el “elote” que es com ells anomenen a la panotxa de blat de moro, fan la farina per molts dels seus plats com les famoses tortitas, i fajitas, també aprofiten el cor (no comestible) per fer foc per cuinar.

Ens va cuinar i explicar com fer un guacamole, amb alvocat, tomàquet, ceba picada, suc de llimona, sal, coriandre i bitxo, acompanyat d’una salsa mexicana, també amb bitxo.


Així com un ceviche amb peix cru marinat amb llima o llimona durant 20 minuts, ceba, tomàquet, coriandre i bitxo.


I per acabar un inesperat “niño envuelto”, que van ser unes postres de blat de moro amb un fons de xocolata, acompanyat de una deliciosa salsa de flors de Jamaica

Vull donar les  gracies a la direcció del restaurant Filigrana i el Manel de Cuinar es generós, per pensar en mi per aquest interessant taller de cuina.

Comentaris

  1. Veig que ho vareu pasar d'alló mes bé.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Hola Sión, guapa tu

    mil gràcies per compartir aquest moments tant bons, em nosaltres

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. una buena experiencia y a mi se me hizo corto el taller hay que reconocer que es una buena cocina
    bona nit

    ResponElimina
  4. No hi vaig poder anar, una pena perque és un móm ben interessant :(

    ResponElimina
  5. Quina enveja sana que em fas, Sión! L'agenda plena no em va deixar venir. Devieu provar unes exquisideses...!! A veure si algun dia ens hi trobem! Petons

    ResponElimina
  6. De luxe, quina enveja em fa poder assistir a un curset d´aquests ... petonets

    ResponElimina
  7. Gemma
    Si molt bé, i jo vaig descobrir una cuina desconeguda per a mi
    Petons

    Susanna
    També van ser uns moments molt bons per a mi.
    Petons

    Miquel
    Una experiència nova, a mi també sem va fer curta, però ho vam passar molt bé
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. A peu coix-pambolixocolata
    Moltísim
    Petons

    Starbase
    Et vas perdre una bona classe, un altre dia gaudirem de la teva presencia
    Una abraçada

    Marina
    Va ser molt interessant, avia’m quant coincidim
    Petons

    Mª Jose-Dit i Fet
    Son classes interessants doncs sempre aprens coses noves
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars