diumenge, 23 d’octubre de 2011

SARDINES ESCABETXADES


INGREDIENTS

1 k de sardines
Farina
Oli d’oliva
Sal
Herbes: farigola, orenga, llorer
1 cabeça d’alls
2 cullerades de pebre vermell dolç
¾ d’un got de vinagre de Modena

Netegem les sardines, els traiem cap, tripes i escames.

Les salem, enfarinem i fregim a una paella amb oli que ja tindrem calent, quan les tinguem al nostre gust les traiem i posem ben posades a un recipient que desprès puguem posar-hi l’oli calent.

Colem l’oli que ens ha sobrat a un altre paella, en posem una mica més de nou si fes falta, el portem al foc, quan el tinguem calent afegim-hi les herbes i els alls sense pelar, deixem coure una mica, seguidament aboquem el vinagre, tanquem el foc, afegim el pebre vermell que immediatament abocarem sobre les sardines.

Quan s’hagin refredat les reservem a la nevera, encara que tindrem de treure-les una estona abans de menjar-les.

Recomano menjar-les el dia següent estaran més bones.

28 comentaris:

  1. Ostres, ara si que en menjaria un parell!!

    Petons

    ResponElimina
  2. M'agraden molt... Jo les faig a l'estil "Venecia" que consisteix en cobrir-les de ceba fregida a la que tb poso vinagre blanc...

    Però de totes maneres són bones.

    ResponElimina
  3. Que buena pinta tienen...mejor sabrán.
    Besets

    ResponElimina
  4. M'encanten els escabetxos. I les sardines encara més!
    Jo les faig de maner similar.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. bonissimes, ara com tu dius, millor a l'endemà !!!

    petonets i bona setmana

    ResponElimina
  6. I tant que són bons els escabetxos, a casa el que més triomfa és el de sardines!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. m'encanten!!! és la millor manera de fer sardines sense que la cuina et faci pudor(jo em salto el fregit i les poso amb l'escabetx directament) surt geniall!!!! petons

    ResponElimina
  8. no he fet mai l'escabetx amb vinagre de mòdena, ho hauré de provar. normalment ho faig amb vinagre de xerès, i també hi poso una part d'aigua perquè l'escabetx quedi més suau.

    ResponElimina
  9. Fantàstiques aquestes sardines. Quants més dies passen més bones estan.
    La meva mare en feia tot sovint i les menjavem acompanyant qualsevol verdura bullida que amaniem amb l'escabetx.
    Salut,
    pepin

    ResponElimina
  10. y tanto que estan mejor al dia siguiente,con vinagre de modena no las he probado nunca,me encantan las sardinas asi
    bona setmana

    ResponElimina
  11. Quina pinta!!! Jo no fet mai sardines en escabetx, sempre he fet verat, que és més gran i em cundeix més. A veure si un dia m'anime a fer les sardines. Besets.

    ResponElimina
  12. Quan jo era petita recordo que a casa es feien, tindré que fer-les.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Mmmm... que bones! M'encanta la teva proposta! Per cert, un cuiner em va explicar la mateix recepta, però em va recomanar que primer preparés l'escabetx amb els líquids i que fins a última hora no hi afegís les sardines enfarinades i la veritat és que potser encara queden millor, més senceres! Quina foto més xula! Petons

    ResponElimina
  14. L'endemà encara són més bones, i tant!

    ResponElimina
  15. Tenen una pinta boníssima, es veuen delicioses i a sobre m'agraden moltíssim.
    Muxutxuak

    ResponElimina
  16. Se me hace la boca agua solo de ver la foto!
    Buena receta, si señor!
    Besos

    ResponElimina
  17. S'ha de provar l'escabetx amb vinagre de Mòdena.
    Petonets.

    ResponElimina
  18. A casa ens agraden molt! i en faig sovint, al cap d'uns dies encara estan més bones!si es que duren...

    ResponElimina
  19. Que bo!!!Un buen pan y a disfrutar.
    Besets.

    ResponElimina
  20. A més de bones, segur, t'han quedat molt fotogèniques!

    ResponElimina
  21. M' agraden molt i fa de temps que no en faig...

    ResponElimina
  22. Dolors
    La veritat es que queden molt bones, i en menjaries a totes hores
    Petons

    Ricard Sampere
    Hi ha moltes receptes i totes elles molt bones
    Una abraçada

    Orquidea59
    Tienen buena pinta y mejor sabor, jejejeej
    Besos

    ResponElimina
  23. La cuina violeta
    Com li he dit al Ricard, hi ha un munt de receptes, i tothom fa la que li agrada més
    Petonets

    Isabel
    A l’endemà o passats uns dies, que agafen més el sabor del escabetxat
    Un peto

    Elsfogonsdelabordeta
    A casa també, i com molt bé deus saber per la recepta del 15, que organitzeu, serà per escabetxos
    Petons

    ResponElimina
  24. Roser
    Amb lo bones que estan, però a casa estan bastant limitades les maneres de fer-les
    Petonets

    Manel
    Queden una mica més suaus de gust, a mi el vinagre no m’agrada massa fort
    Una abraçada

    Pepin
    Es un bon acompanyament i a sobre li dones més gust amb l’escabetx, ho tindrem en compte, per la propera vegada
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Miquel
    Com li he dit al Manel queden més suaus de sabor
    Una abraçada

    Asela Masià
    El verat també esta boníssim, però la sardina te un no sé que .
    Petonets

    La cocinera de Betulo
    Es una recepta de tota la vida a casa ja les feia la meva avia
    Molts petons

    ResponElimina
  26. Marina
    Ho tindrem en conte, encara que fet així les sardines no sem desfan gents, com molt bé és veu a la foto
    Molts petons

    Gemma
    Quan en faig, en faig forces, per uns quans cops i les ultimes encara estan més bones
    Molts petons

    Rosa
    Es un plat que acostuma a agradar molt
    Petons

    ResponElimina
  27. Damilena
    Muchas gracias, es una receta tradicional
    Besos

    Gemma
    Es més suau que amb altres vinagres
    Un petonas

    Teresa
    És el mal, que normalment no duren, per més que en facis
    Petons

    ResponElimina
  28. Mesilda
    Fa falta bastant de pa, per les sardines escabetxades
    Petons

    Gloria
    Moltes gracies, bones si que estaven
    Molts petons

    ANNAFS
    Ara ja tindràs feina per culpa meva jejeje
    Petons

    ResponElimina