SARDINES ESCABETXADES
INGREDIENTS
1 k de sardines
Farina Oli d’oliva
Sal
Herbes: farigola, orenga, llorer
1 cabeça d’alls
2 cullerades de pebre vermell dolç
¾ d’un got de vinagre de Modena
Netegem les sardines, els traiem cap, tripes i escames.
Les salem, enfarinem i fregim a una paella amb oli que ja tindrem calent, quan les tinguem al nostre gust les traiem i posem ben posades a un recipient que desprès puguem posar-hi l’oli calent.
Colem l’oli que ens ha sobrat a un altre paella, en posem una mica més de nou si fes falta, el portem al foc, quan el tinguem calent afegim-hi les herbes i els alls sense pelar, deixem coure una mica, seguidament aboquem el vinagre, tanquem el foc, afegim el pebre vermell que immediatament abocarem sobre les sardines.
Quan s’hagin refredat les reservem a la nevera, encara que tindrem de treure-les una estona abans de menjar-les.
Recomano menjar-les el dia següent estaran més bones.
Ostres, ara si que en menjaria un parell!!
ResponEliminaPetons
M'agraden molt... Jo les faig a l'estil "Venecia" que consisteix en cobrir-les de ceba fregida a la que tb poso vinagre blanc...
ResponEliminaPerò de totes maneres són bones.
Que buena pinta tienen...mejor sabrán.
ResponEliminaBesets
M'encanten els escabetxos. I les sardines encara més!
ResponEliminaJo les faig de maner similar.
Una abraçada,
bonissimes, ara com tu dius, millor a l'endemà !!!
ResponEliminapetonets i bona setmana
I tant que són bons els escabetxos, a casa el que més triomfa és el de sardines!
ResponEliminaPetons
Sandra
m'encanten!!! és la millor manera de fer sardines sense que la cuina et faci pudor(jo em salto el fregit i les poso amb l'escabetx directament) surt geniall!!!! petons
ResponEliminano he fet mai l'escabetx amb vinagre de mòdena, ho hauré de provar. normalment ho faig amb vinagre de xerès, i també hi poso una part d'aigua perquè l'escabetx quedi més suau.
ResponEliminaFantàstiques aquestes sardines. Quants més dies passen més bones estan.
ResponEliminaLa meva mare en feia tot sovint i les menjavem acompanyant qualsevol verdura bullida que amaniem amb l'escabetx.
Salut,
pepin
y tanto que estan mejor al dia siguiente,con vinagre de modena no las he probado nunca,me encantan las sardinas asi
ResponEliminabona setmana
Quina pinta!!! Jo no fet mai sardines en escabetx, sempre he fet verat, que és més gran i em cundeix més. A veure si un dia m'anime a fer les sardines. Besets.
ResponEliminaQuan jo era petita recordo que a casa es feien, tindré que fer-les.
ResponEliminaPetons.
Mmmm... que bones! M'encanta la teva proposta! Per cert, un cuiner em va explicar la mateix recepta, però em va recomanar que primer preparés l'escabetx amb els líquids i que fins a última hora no hi afegís les sardines enfarinades i la veritat és que potser encara queden millor, més senceres! Quina foto més xula! Petons
ResponEliminaL'endemà encara són més bones, i tant!
ResponEliminaTenen una pinta boníssima, es veuen delicioses i a sobre m'agraden moltíssim.
ResponEliminaMuxutxuak
Se me hace la boca agua solo de ver la foto!
ResponEliminaBuena receta, si señor!
Besos
S'ha de provar l'escabetx amb vinagre de Mòdena.
ResponEliminaPetonets.
A casa ens agraden molt! i en faig sovint, al cap d'uns dies encara estan més bones!si es que duren...
ResponEliminaQue bo!!!Un buen pan y a disfrutar.
ResponEliminaBesets.
A més de bones, segur, t'han quedat molt fotogèniques!
ResponEliminaM' agraden molt i fa de temps que no en faig...
ResponEliminaDolors
ResponEliminaLa veritat es que queden molt bones, i en menjaries a totes hores
Petons
Ricard Sampere
Hi ha moltes receptes i totes elles molt bones
Una abraçada
Orquidea59
Tienen buena pinta y mejor sabor, jejejeej
Besos
La cuina violeta
ResponEliminaCom li he dit al Ricard, hi ha un munt de receptes, i tothom fa la que li agrada més
Petonets
Isabel
A l’endemà o passats uns dies, que agafen més el sabor del escabetxat
Un peto
Elsfogonsdelabordeta
A casa també, i com molt bé deus saber per la recepta del 15, que organitzeu, serà per escabetxos
Petons
Roser
ResponEliminaAmb lo bones que estan, però a casa estan bastant limitades les maneres de fer-les
Petonets
Manel
Queden una mica més suaus de gust, a mi el vinagre no m’agrada massa fort
Una abraçada
Pepin
Es un bon acompanyament i a sobre li dones més gust amb l’escabetx, ho tindrem en compte, per la propera vegada
Una abraçada
Miquel
ResponEliminaCom li he dit al Manel queden més suaus de sabor
Una abraçada
Asela Masià
El verat també esta boníssim, però la sardina te un no sé que .
Petonets
La cocinera de Betulo
Es una recepta de tota la vida a casa ja les feia la meva avia
Molts petons
Marina
ResponEliminaHo tindrem en conte, encara que fet així les sardines no sem desfan gents, com molt bé és veu a la foto
Molts petons
Gemma
Quan en faig, en faig forces, per uns quans cops i les ultimes encara estan més bones
Molts petons
Rosa
Es un plat que acostuma a agradar molt
Petons
Damilena
ResponEliminaMuchas gracias, es una receta tradicional
Besos
Gemma
Es més suau que amb altres vinagres
Un petonas
Teresa
És el mal, que normalment no duren, per més que en facis
Petons
Mesilda
ResponEliminaFa falta bastant de pa, per les sardines escabetxades
Petons
Gloria
Moltes gracies, bones si que estaven
Molts petons
ANNAFS
Ara ja tindràs feina per culpa meva jejeje
Petons