dimarts, 18 de novembre de 2014

FAVES A LA CATAPLANA





INGREDIENTS

1 kg de faves desgranades
½ kg de costella de porc
150 g de cansalada virada curada
150 g de xoriç
1 ceba
1 tomàquet
2 gots de cervesa
1 culleradeta de menta seca triturada
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Posem oli a la cataplana, posem la ceba que ja tenim tallada, espolsem amb una mica de sal i la deixem enrossir una mica. Afegim el tomàquet ratllat, deixem coure fins que ho tinguem al nostre gust.

Aboquem en el sofregit, la costella tallada petita que ja tenim salpebrada, i mig got de cervesa, tapem la cataplana i deixem coure quinze minuts, a foc mitjà.

Passat el temps hi posem les faves desgranades, que les tenia al congelador de la temporada passada, per tant les posem a la cataplana encara congelades. Remenem molt bé tor el conjunt, hi afegim la resta de cervesa. Deixem coure uns trenta minuts.

En aquest punt destapen la cataplana, afegim la cansalada i el xoriç, que tenim tallats a tallets no gaire grossos. Rectifiquem de sal si fes falta, tornem a tapar i deixem uns deu minuts, i ja tenis les faves per servir.


3 comentaris:

  1. Li estas treien suc a la cataplana, eh? jejejej molt bona recepta! Un petó!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  2. Quina bona pensada, Sión!! A nosaltres també ens va molt bé, la cataplana!

    ResponElimina