dimecres, 12 de novembre de 2014

MONGETES GITANES AMB GAMBES I CLOÏSSES





Aquestes mongetes ens les va donar la Leo del forn de Sant Pau de Segúries.
Ells les conreen al seu hort i les anomenen mongetes gitanes, nosaltres desconeixíem totalment aquest tipus de verdura-llegum, que un cop al plat el resultat a estat excel·lent.

INGREDIENTS

Mongetes gitanes
8 gambes
250 g de cloïsses
1 ceba
1 tomàquet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Desgranem les mongetes i reservem

A una cassola posem oli i confitem la ceba que ja tenim ratllada, quan la tinguem una mica enrossida, afegim el tomàquet també ratllat, espolsem amb una mica de sal i deixem coure.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi aboquem les mongetes, cobrim amb aigua, tapem la cassola i deixem coure uns vint-i-cinc minuts, sempre vigilat que no els falti suc, doncs podríem posar-hi una mica més d’aigua. Passat el temps, comprovem que els falta poc per estar cuites hi posem, les gambés i les cloïsses.

Quan les cloïsses s’hagin obert, remenem el conjunt, tapem i passats uns cinc minuts ja ho podem porta a taula.




6 comentaris:

  1. Que bones aquestes mongetes! I amb les gambes i les cloïsses ha de sortir un plat exquisit! Boníssim!

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. Ostres amb l'acompanyament que li has posat a aquestes mongetes han d'estar de vici! Un plat de diumenge! Un petó bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  3. No conec aquestes mongetes! però ténen una pinta...ummmmmm!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. sort d'en Leo, que hem pogut gaudir d'aquest plat fantàstic. Bo, Sión!!

    ResponElimina
  5. Ufff tiene que estar delicioso del todo!!! menuda pinta mas buena tiene!

    ResponElimina
  6. quina sort poder tenir aquestes mongetes!!!! tenen una pinta boníssima. petonets guapa

    ResponElimina