divendres, 1 d’abril de 2016

GALTES DE PORC AMB MANDONGUILLES I BOLETS





INGREDIENTS

4 galtes de porc
Oli
Sal
1 got i ½  de Cava Cuvée Les Solanes de Celler Vell
2 culleradetes de concentrat de carn (bovril)
150 g de camagrocs
150 d de flor de gírgola

PER PREPARAR LES MANDONGUILLES

150 g carn magra de porc
150 g carn de vedella
1 tall de cansalada ibèrica
2 ous
2 alls
Pa ratllat
Farina
Sal
Pebre negre

Demanem a la cansaladeria que ens desossin les galtes.

A una cassola escalfem oli, salpebrem les galtes i enrossim per totes bandes, quan les tinguem al punt, aboquem el cava i deixem reduir. En aquest punt posem el foc a temperatura mitjana baixa, deixem coure durant uns quaranta minuts.

Passat el temps desfem el concentrat de carn, amb una mica d’aigua i l’afegim a la cassola, posem una mica més d’aigua, si fes falta, deixem coure una mitja hora més.

Mentrestant preparem les mandonguilles, quan comprem les carns demanem que ens les piquin barrejant-les totes tres, salpebrem al nostre gust, afegim els alls pelats i triturats, remenem bé tot el conjunt, hi aboquem els ous i tornem a barrejar molt bé, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornem a remenar.

Anirem fent les mandonguilles, les passem per farina i fregim una mica. 

Quan les tinguem totes fregides les posem a la cassola, a foc moderat perquè s’integrin amb la salsa. Afegim també a la cassola els bolets, remenem i deixem coure tot el conjunt fins que tinguem les galtes al nostre gust.

La resta de l’extraordinari cava, Cuvée Les Solanes de Celler Vell, ens va servir per maridar el plat.


2 comentaris:

  1. Ostras Siòn! Un plat ben contundent però fa una pinta!!
    A mi m'encanten les galtes de porc però a casa meva no els hi agraden i no en puc fer mai...snif!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Un bon cava i una bona recepta, de les de menjar pa.
    Petons.

    ResponElimina