CARAGOLINS AMB CEBA I TOMÀQUET
Aquests caragolins els vàrem trobar i menjar-nos-els
a finals d’estiu. La recepta i la foto estaven ven “guardades” i ara han aparegut,
així que aquí tenim la recepta.
INGREDIENTS
Caragolins
Llorer
Tomàquet ratllat
Cebes sal
Pebre negre
Si hem trobat nosaltres els caragolins, els
deixem desdejunar una setmana, i ja els podrem cuinar.
Els rentem molt bé, els posem a una olla amb
aigua, tapem i passada una mitja hora els podem portar al foc, sobretot al
mínim. Quan en destapar veiem que tots estan dins l’aigua, podem apujar el foc.
Quan bullin els retirem, colem, esbaldim i
tornem a posar aigua, els caragolins, un polsim de sal, un de pebre negre i el
llorer, deixem coure uns 20 minuts més des que comencin a bullir.
Mentrestant a una cassola amb oli, confitem la
ceba que hem tallat en juliana, quan la tinguem una mica transparent afegim els
tomàquets ratllats, salpebrem i deixem confitar el conjunt.
Un cop bullits els caragolins, els escorrem i els aboquem a la cassola amb la salsa, espolsem una mica més de pebre, a
nosaltres com que els faig com a tapa ens agraden que siguin una mica “picantons”.
Els deixem coure uns deu minuts perquè s’impregnin de la salsa, ja els tindrem
llestos per menjar.
Aquests caragolins estan més bons menjats
l’endemà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada