CARAGOLINS AMB CEBA I TOMÀQUET




Aquests caragolins els vàrem trobar i menjar-nos-els a finals d’estiu. La recepta i la foto estaven ven “guardades” i ara han aparegut, així que aquí tenim la recepta.

INGREDIENTS

Caragolins
Llorer
Tomàquet ratllat
Cebes sal
Pebre negre

Si hem trobat nosaltres els caragolins, els deixem desdejunar una setmana, i ja els podrem cuinar.

Els rentem molt bé, els posem a una olla amb aigua, tapem i passada una mitja hora els podem portar al foc, sobretot al mínim. Quan en destapar veiem que tots estan dins l’aigua, podem apujar el foc.

Quan bullin els retirem, colem, esbaldim i tornem a posar aigua, els caragolins, un polsim de sal, un de pebre negre i el llorer, deixem coure uns 20 minuts més des que comencin a bullir.

Mentrestant a una cassola amb oli, confitem la ceba que hem tallat en juliana, quan la tinguem una mica transparent afegim els tomàquets ratllats, salpebrem i deixem confitar el conjunt.

Un cop bullits els caragolins, els escorrem i els aboquem a la cassola amb la salsa, espolsem una mica més de pebre, a nosaltres com que els faig com a tapa ens agraden que siguin una mica “picantons”. Els deixem coure uns deu minuts perquè s’impregnin de la salsa, ja els tindrem llestos per menjar.

Aquests caragolins estan més bons menjats l’endemà.



Comentaris

Entrades populars