CROQUETES DE CONFIT D’ÀNEC I CEPS, ACOMPANYADES DE XIPS DE MONIATO
De l’ultima vegada que vaig preparar el confit d’ànec (aquí),
encara en teníem un i vaig fer-ne aquestes croquetes
que varen quedar delicioses.
INGREDIENTS
1 confit d’ànec
10 g de ceps deshidratats
Farina
Llet
1 ou
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal
Posem a rehidratar els ceps amb aigua una mica
tèbia.
Quan tinguem els ceps hidratats, els tallem
petits, salpebrem i a una paella amb una mica d’oli els saltegem. Reservem
Traiem la pell a la cuixa confitada,
l’esmicolem i tallem ben petita a ganivet. Posem la carn a una paella amb una
mica de l’oli de confitar-la, remenem una mica per amorosí la carn, en aquest
punt,afegim els ceps que tenim
reservats, donant unes voltes perquè quedi molt ben amalgamat tot el conjunt.
És el moment de preparar la massa per les
croquetes, hi posem la farina donant-ne unes voltes perquè cogui bé, hi posem
un raig de llet, remenem perquè quedi tot ben integrat, hi repetim l’operació
fins que ens quedi la massa ideal per fer les croquetes.
Quan tinguem la massa llesta, donem forma a
les croquetes, les passem per ou batut i per pa ratllat, les fregim i a
gaudir-les.
XIPS DE MONIATO
INGREDIENTS
1 moniato
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Pelem el moniato, i el tallem molt fi, si pot
ser amb una mandolina o una màquina de tallar, posem les rodanxes amb aigua
durant una hora, va molt bé.
Quan les hàgim de coure les escorrem i posem
damunt de paper de cuina per recollir l’aigua que els hi pugui quedar.
Portem al foc una paella amb força oli
d’oliva, quan el tinguem calent, anirem posant les rodanxes una per una,
deixant espai perquè es moguin i no s’enganxin. Retirem-les de l’oli quan
comencin a enrossir.
Posem a escórrer sobre paper de cuina, i
salpebrem.
una pinta excel.lent aquestes xips i aquestes croquetes!! m'encanta! petons
ResponEliminaCompro tan les croquetes com els xips...! Quina cosa més bona!!! Petonarros!
ResponEliminaQuines croquetes de luxe!!!!
ResponEliminaquines croquetes més bones, de luxe! i les xips de moniato són boníssimes! petons
ResponEliminaHola, ara feia temps que no passava per la xarxa.. però aquí hi torno i em trobo amb aquesta delìcia Ummmm
ResponEliminaMmm ceps se'm fa la boca aigua, m'encanten!! Jo estic en modo one amb ls croquetes, les faig de totes les maneres, pero encara no he trobat el punt x a q no se'm petin a la paella! Tu no les congeles ni una mica abans d fregir-les?
ResponEliminaGloria, jo el que faig és que quant faig la pasta amb la llet i la Farina, deixo que quedi una pasta una mica espessa, i faig les croquetes quan la massa esta ben freda. Crec que es el truc.
Elimina