CROQUETES DE CONFIT D’ÀNEC I CEPS, ACOMPANYADES DE XIPS DE MONIATO





De l’ultima vegada que vaig preparar el confit d’ànec (aquí),
encara en teníem un i vaig fer-ne aquestes croquetes que varen quedar delicioses.

INGREDIENTS

1 confit d’ànec                                                   
10 g de ceps deshidratats                                   
Farina
Llet
1 ou
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal

Posem a rehidratar els ceps amb aigua una mica tèbia.

Quan tinguem els ceps hidratats, els tallem petits, salpebrem i a una paella amb una mica d’oli els saltegem. Reservem

Traiem la pell a la cuixa confitada, l’esmicolem i tallem ben petita a ganivet. Posem la carn a una paella amb una mica de l’oli de confitar-la, remenem una mica per amorosí la carn, en aquest punt,afegim els ceps que tenim reservats, donant unes voltes perquè quedi molt ben amalgamat tot el conjunt.

És el moment de preparar la massa per les croquetes, hi posem la farina donant-ne unes voltes perquè cogui bé, hi posem un raig de llet, remenem perquè quedi tot ben integrat, hi repetim l’operació fins que ens quedi la massa ideal per fer les croquetes.

Quan tinguem la massa llesta, donem forma a les croquetes, les passem per ou batut i per pa ratllat, les fregim i a gaudir-les.


XIPS DE MONIATO




INGREDIENTS

1 moniato
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Pelem el moniato, i el tallem molt fi, si pot ser amb una mandolina o una màquina de tallar, posem les rodanxes amb aigua durant una hora, va molt bé.

Quan les hàgim de coure les escorrem i posem damunt de paper de cuina per recollir l’aigua que els hi pugui quedar.

Portem al foc una paella amb força oli d’oliva, quan el tinguem calent, anirem posant les rodanxes una per una, deixant espai perquè es moguin i no s’enganxin. Retirem-les de l’oli quan comencin a enrossir.

Posem a escórrer sobre paper de cuina, i salpebrem.


Comentaris

  1. una pinta excel.lent aquestes xips i aquestes croquetes!! m'encanta! petons

    ResponElimina
  2. Compro tan les croquetes com els xips...! Quina cosa més bona!!! Petonarros!

    ResponElimina
  3. quines croquetes més bones, de luxe! i les xips de moniato són boníssimes! petons

    ResponElimina
  4. Hola, ara feia temps que no passava per la xarxa.. però aquí hi torno i em trobo amb aquesta delìcia Ummmm

    ResponElimina
  5. Mmm ceps se'm fa la boca aigua, m'encanten!! Jo estic en modo one amb ls croquetes, les faig de totes les maneres, pero encara no he trobat el punt x a q no se'm petin a la paella! Tu no les congeles ni una mica abans d fregir-les?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gloria, jo el que faig és que quant faig la pasta amb la llet i la Farina, deixo que quedi una pasta una mica espessa, i faig les croquetes quan la massa esta ben freda. Crec que es el truc.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars